У Кременчуці чоловік погрожував підірвати міст, бо поліція не хотіла шукати його телефон

Мешканець Кременчука загрожував вибухом Крюківського мосту бо поліція «не хоче шукати його вкрадений телефон». Вирок виніс Автозаводський районний суд Кременчука 12 лютого. В матеріалах справи зазначено, що 18 грудня 2021 року він зателефонував до поліції та оголосив свої наміри щодо мосту через Дніпро.

За інформацією редакції telegraf, під час судового засідання обвинувачений заперечив свою вину та пояснив, що 17 грудня 2021 року у нього був вкрадений телефон. Він стверджував, що вночі він кілька разів дзвонив до поліції щодо цієї крадіжки, але правоохоронці не відгукувалися. Потім він зателефонував на лінію 102 та повідомив про можливу підготовку вибуху. Дзвінки здійснювалися з телефону його дружини, який потім був вилучений правоохоронцями. Також він заявив, що його звернення про крадіжку телефону досі не прийняли. Чоловік пояснив, що його інформація про можливе мінування мосту була спрямована на те, щоб примусити поліцейських реагувати на крадіжку телефону. Та додав, що не визнає провину, оскільки насправді наміру мінувати міст не мав.

Додатково суддя допитав трьох свідків — працівників поліції. Один з них розповів, що 17 грудня 2021 року він був на чергуванні, коли отримав виклик від обвинуваченого на лінію 102. Обвинувачений повідомив, що після поїздки в таксі помітив відсутність свого телефону. За словами правоохоронця, на виклик виїхала слідчо-оперативна група, опитала чоловіка та продовжила свою роботу. Після цього кременчужанин почав дзвонити на лінію 102 щодо того, чому його телефон досі не був знайдений. А потім пригрозив: якщо йому не допоможуть знайти телефон, він підірве міст.

Інші двоє поліцейських, які приїжджали на виклик, повідомили, що кременчужанин перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння (запах алкоголю, нестійка хода, порушення координації). Він також сказав, що є громадянином Росії і сепаратистом, і має намір підірвати Крюківський міст за допомогою 15 кілограмів тротилу. Патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Судово-психіатрична експертиза виявила у обвинуваченого ознаки хворобливого стану психіки, зокрема розладу особистості та поведінки органічного походження.

"Суд визнав кременчужанина винним у кримінальному правопорушенні за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України та призначив йому 4 роки позбавлення волі. Потім покарання замінили на 2 роки іспитового строку. Вирок може бути оскаржений. «Підривнику» зарахували в строк відбування покарання той час, коли він перебував під вартою з 18 по 20 грудня 2021 року включно", - йдеться у повідомленні.



Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини