У Вінниці затримали серійного крадія: подробиці

Затриманий 26-річний чоловік вчинив шість крадіжок у Вінниці з жовтня минулого року. Підозрюваний звільнився з місць позбавлення волі лише в серпні 2023 року після понад чотирьох років у в'язниці.

Про це йдеться в матеріалі Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

За словами начальника Відділення поліції №1 Вінницького районного управління поліції Тараса Калачика, зловмисника було затримано 24 лютого, одразу після того, як він скоїв чергове правопорушення. Встановлено, що злочинець проникав до приміщень, розбиваючи скло на вхідних дверях. Після цього він фарбував об'єктиви камер спостереження і забирав гроші з каси або інші цінності.

Поліція зібрала докази причетності затриманого до шести крадіжок, скоєних у Вінниці. В минулому він неодноразово привертав увагу правоохоронних органів у зв'язку з майновими злочинами. Вперше він потрапив за ґрати у віці 14 років.

Підозрюваного обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Він зараз перебуває в ізоляторі тимчасового ув'язнення до призначення запобіжного заходу. Також проводиться перевірка його причетності до інших злочинів.

Досудове розслідування кримінальних проваджень ведуть слідчі Відділення поліції №1 Вінницького районного управління поліції за керівництва Вінницької окружної прокуратури. Наразі досудове розслідування триває.

Згідно з законодавством, за такий злочин передбачена покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.



Переглядів: 368
Поширень: 0

Останні новини