На Вінниччині затримано чоловіка, який намагався пограбувати та зґвалтувати дівчину на вокзалі

Підозрюваному, який раніше був засуджений за грабіж, загрожує до 10 років ув'язнення за вчинення двох злочинів. Він зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, поки буде вирішуватися питання про запобіжний захід.

За інформацією Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, злочин відбувся 25 лютого ввечері на території автовокзалу у місті Хмільник.

За досудовим розслідуванням, встановлено, що знайомий 18-річної потерпілої підвіз її до вокзалу. Він чекав на неї та не дочекавшись вирішив піти їй на зустріч. По дорозі він помітив чоловіка, який намагався познущатись з дівчини. Зловмисник спробував втекти, але хлопець наздогнав його та утримав до приїзду поліції.

За інформацією слідства, напав на потерпілу, яка поверталась до знайомого, 34-річний затриманий. Він почав душити та бити її, намагаючись заволодіти її майном. Після того, як дівчина втратила свідомість, нетверезий чоловік спробував скористатись її безпорадним станом. Однак знайомий потерпілої перешкодив цьому.

Підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

"Затриманий раніше відбував покарання за грабіж. Також він підозрюється у розбещенні неповнолітніх та розповсюдженні серед неповнолітніх предметів порнографічного характеру. Матеріали цих проваджень розслідується поліцією м. Київ", - йдеться у повідомленні.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 186 (замах на грабіж, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілої, вчиненому повторно та в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 152 (замах на зґвалтування) Кримінального кодексу України. За такі злочини передбачено покарання до 10 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Хмільницька окружна прокуратура Вінницької області.


Теги: злочини

Переглядів: 344
Поширень: 0

Останні новини