"Київстар" використовуватиме новий код для номерів своїх абонентів

Компанія «Київстар» отримала дозвіл на використання нового шостого коду для ідентифікації своїх номерів. Код, «77», дозволить їй створити 10 мільйонів нових абонентських номерів. Наразі оператор використовує лише п'ять кодів - «67», «68», «96», «97» та «98». Запит на отримання додаткового коду «77» було подано для розширення мережі, - повідомляє редакція zaxid.net.

Причиною такого рішення є наближення до заповнення максимальної місткості наявних кодів у номерах компанії. Зараз, станом на лютий 2024 року, використано:

8,32 млн номерів під кодом «96»; 8,51 млн номерів під кодом «97»; 8,04 млн номерів під кодом «98»; 6,9 млн номерів під кодом «67»; 7,7 млн номерів під кодом «68».

«Вільного номерного ресурсу, що залишився, недостатньо для задоволення потреб абонентів "Київстар" у перспективі найближчих двох років. Видати приватному акціонерному товариству “Київстар” дозвіл на користування кодом мережі призначення 77 для мережі мобільного зв’язку з абонентською місткістю 10 млн негеографічних номерів для надання електронних комунікаційних послуг на території України строком на п’ять років», – повідомили у прес-службі Національної комісії з держрегулювання електронних комунікацій

Точна дата початку продажу номерів «Київстару» з новим кодом наразі невідома, оскільки компанія на момент публікації ще не надала коментарів з цього приводу. Варто відзначити, що «Київстар» звернувся до регулятора щодо виділення нового коду в грудні 2023 року. Загалом компанія обслуговує понад 24 млн абонентів мобільного зв’язку, і введення нового коду спрямоване на задоволення зростаючих потреб користувачів у мережі.



Переглядів: 421
Поширень: 0

Останні новини