Календар міжнародних та державних свят у березні 2024 року: коли і що святкуємо

У березні українці відзначають багато важливих свят і подій, як церковних, так і міжнародних або державних. Щоб не забути, коли і що припадає за новими датами – скористайтеся календарем на березень 2024 року.

Березень 2024 року: скільки робочих і вихідних днів

Традиційно в березні 2024 року буде 31 день, зокрема:

21 робочий день  10 – офіційних вихідних (субота й неділя).

У березні також на українців чекають кілька важливих церковних подій. Наприклад, з 18 березня починається Великий піст. А перед ним у нас буде час, впродовж тижня, насолодитись  млинцями та варениками, оскільки в Україні святкуватимуть Масницю (11-17 березня).

Міжнародні й державні свята в березні 2024 року: що і коли святкуємо

1 березня – Всесвітній день цивільної оборони; 3 березня – Всесвітній день письменника; 9 березня – Міжнародний день діджея, День землевпорядника; 11 березня – початок Масниці; 15 березня – Всесвітній день захисту прав споживачів; 17 березня – кінець Масниці, День працівників ЖКГ та побутового обслуговування населення; 21 березня–27 березня – Тиждень солідарності з народами, які борються проти расизму та расової дискримінації; 21 березня – Всесвітній день поезії, Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, Міжнародний день лялькаря; 22 березня – Всесвітній день водних ресурсів, День таксиста; 23 березня – Всесвітній метеорологічний день; 24 березня – Всеукраїнський день боротьби із захворюваністю на туберкульоз, Всесвітній день боротьби проти туберкульозу; 25 березня – День Служби безпеки України, Благовіщення Діви Марії, Міжнародний день пам’яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі; 26 березня – День Національної гвардії; 27 березня – Міжнародний день театру; 30 березня – Година Землі; 31 березня – Перехід на літній час.

Теги: свята

Переглядів: 615
Поширень: 0

Останні новини