Які статки задекларували члени Кабміну за 2022 рік?

Восени минулого року в Україні поновили декларування та відкрили доступ до реєстру декларацій. Посадовці, депутати та решта, хто за законом має показувати статки, до кінця січня мали подати звіти.

Суспільне дослідило, що задекларували міністри за 2022-й — перший рік повномасштабної війни.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у декларації вказав земельну ділянку у Львівській області. Його дружині належать будинок та земельні ділянки у Львові та на Львівщині й автомобіль Land Rover Discovery Sport.

За рік Шмигаль заробив 900 тисяч грн. Його дружина-підприємиця — понад 7 млн грн. Готівкою прем’єр зберігав 140 тисяч доларів, ще 209 тисяч грн перебували на банківському рахунку.

Міністр оборони Рустем Умєров задекларував, що він та його родина мають право на користування квартирою в Києві, орендують квартиру у Сполучених Штатах, а матері міністра належить квартира у Бахчисараї. У користуванні родини також авто Hyundai Elantra та Ford Explorer.

За 2022-й заробітна плата Умєрова — ще у Фонді держмайна та в Управлінні справами апарату ВР України, склала більше ніж 433 тисячі грн. Дружина міністра задекларувала 1,7 млн грн доходу.

Міністр оборони України Рустем Умєров, Київ, 24 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба задекларував квартиру в Києві та ще одну столичну квартиру у спільній власності з дружиною та дочкою. Також дружині міністра належить Tesla Model-3 2021 року випуску.

За звітний період глава української дипломатії заробив 1 млн 250 тисяч грн. У декларації також вказаний "подарунок у негрошовій формі" від доньки вартістю 1,4 млн грн. На банківських рахунках у міністра більше як 315 тисяч грн та 42 тисячі євро.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Київ, 24 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, який у 2022 році обіймав посаду голови Національної поліції, вніс до декларації будинок та земельну ділянку у Київській області, а також квартиру у столиці, що належить його сину.

На посаді очільника Нацполіції Клименко заробив більше як 2 млн грн. На його банківських рахунках — понад 1 млн грн, а готівкою він має 930 тисяч грн і 14 тисяч доларів.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, Київ, 24 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у 2022-му задекларував квартиру у Києві. Окрім того, у столиці міністр орендує нежитлове приміщення, а його дружині належить земельна ділянка у селищі Веселе Запорізької області, яке наразі окуповане росіянами.

Чиновнику також належав Audi Q8, а його дружині — Audi A4. Міністр вніс у декларацію і нематеріальні активи: торговельну марку SMMSTUDIO (вартість якої — 5 млн грн), а його дружина — торговельну марку Cover.

За рік Федоров отримав 884 тисячі грн доходу, його дружина — 1 млн грн. На банківському рахунку міністр зберігав 4,5 млн грн.

Віцепремʼєр-міністр України — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Київ, 24 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вказала в декларації квартиру в Одесі, земельну ділянку в Одеські області та автомобіль Toyota RAV4. В Одесі також у чиновниці є дві квартири у спільній власності та ще права на користування квартирою у Києві.

За 2022-й Стефанішина заробила більше як 890 тисяч грн, також отримала 300 тисяч грн аліментами та 150 тисяч грн благодійної допомоги для дітей.

Віцепрем’єрка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у декларації вказала земельну ділянку на Львівщині та часткову власність на дві квартири у Києві та одну у Львові.

У 2022 році Верещук заробила 900 тисяч грн. Міністерка також зберігала готівкою 850 тисяч грн та 10 тисяч доларів.

Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості, а у підзвітний період — голова правління "Укрзалізниці", вказав у власності будинок та дві земельні ділянки на Черкащині. Його дружині, зокрема, належать пʼять земельних ділянок на Полтавщині та два авто — Tesla Model S і Skoda Octavia A5.

Відповідно до декларації за 2022 рік заробітна плата Камишіна в "Укрзалізниці" склала понад 12 млн грн. Також він отримав дивіденди — трохи більше за 2 млн грн, кошти від продажу криптовалюти — більше як 1,8 млн грн та дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав — понад 2,2 млн грн.

У 2022-му Камишін витратив майже 37 млн грн на купівлю цінних паперів та криптовалюти. На його банківських рахунках — 1,3 млн грн, а готівкою — 1,9 млн грн, 583 тисячі доларів та 87 тисяч євро.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, Київ, 24 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Сергій Марченко, міністр фінансів, задекларував дві квартири у Києві, одна з яких — у спільній власності з дочкою, а інша належить дружині. Серед власності міністра також авто Audi A6.

За 2022-й міністр задекларував, зокрема, 1 млн грн доходів. Його дружина отримала понад 590 тисяч грн заробітної плати, понад 747 тисяч грн доходу від підприємницької діяльності, та подарунок у 272 тисячі грн.

Міністр юстиції Денис Малюська у декларації вказав, що є власником квартири у Києві, ще одна столична квартира належить його батькові. Також родина міністра користується квартирою та земельною ділянкою у Київській області. Дружина чиновника орендує квартиру у Німеччині.

За 2022-й міністр юстиції отримав понад 1 млн грн доходу, а його дружина — 442 тисячі грн заробітної плати у Мін’юсті, 1,8 млн — у німецькій філії компанії CGI та 358 тисяч грн гонорару від Організації економічного співробітництва та розвитку в рамках програми SIGMA.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вказав, що йому належить земельна ділянка у Київській області, а дружині — квартира у Броварах та земельна ділянка у Броварському районі.

Протягом 2022 року чиновник заробив більш як 983 тисяч грн. На банківських рахунках міністр тримав 32 тисячі доларів та 770 тисяч грн.

Оксен Лісовий, міністр освіти і науки, зазначив у декларації, що володіє земельними ділянками та житловими будинками на Київщині. Також серед власності міністр вказав авто ЗАЗ-Daewoo. З 2002 року Лісовий володіє акціями ВАТ Укртелеком. Окрім того, міністрові належать авторські права на 7 комп’ютерних програм.

Протягом року Лісовий заробив більше ніж 800 тисяч грн. Його дружина — понад 80 тисяч грн в Інституті філософії імені Г.С. Сковороди та трохи більше як 91 тисячу грн у Державній науковій установі "Український інститут науково-технічної експертизи та інформації".

Міністр енергетики Герман Галущенко вказав серед власності житловий будинок та три земельні ділянки на Київщині, квартиру у Києві та ще одну столичну квартиру у спільній власності.

У 2022 році Галущенко заробив трохи більше як 1 млн грн. На банківських рахунках міністра, зокрема, — 2,8 млн грн.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов задекларував дві земельні ділянки на Львівщині, дачний будинок та земельну ділянку у Львові й квартиру у Києві. Його дружина володіє двома квартирами у Львові та двома земельними ділянками у Львівській області.

Серед власності чиновника є авто Chevrolet Bolt EV, а у його дружини Subaru Forester. Також разом з матір’ю Немчінов володіє автомобілем ЗАЗ 968А 1979 року випуску.

Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури та віцепрем’єр з відновлення України, задекларував квартиру у Києві. Також міністр орендує з родиною ще одну квартиру у столиці та має авто BMW X4.

У 2022-му міністр отримав 987 тисяч грн зарплати й 9,9 млн грн від відчуження цінних паперів. На банківських рахунках Кубракова — 12,5 млн грн.

Юлія Свириденко, перша віцепрем’єрка — міністерка економіки України, задекларувала квартири у Києві та Чернігові, земельну ділянку у Чернігівській області та ще одну квартиру у Чернігові у спільній власності. Чиновниця використовує за довіреністю авто BMW X3.

За рік міністерка заробила в уряді 893 тисячі грн, а також отримала ще 80 тисяч грн від здачі майна в оренду. Свириденко задекларувала 267 тисяч грн на банківському рахунку та вказала позику у 15 тисяч доларів.

Виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун задекларував дві квартири у столиці, легковий автомобіль Toyota LC 200, 216 тисяч грн доходу за рік з пенсії та більш як 1 млн грн заробітної плати. Також чиновник має готівкою 30 тисяч доларів США та 800 тисяч гривень.

Перша віцепрем’єрка — міністерка економіки України Юлія Свириденко, Київ, 24 лютого 2024 року. Фото: Олександр Магула/Суспільне

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв вніс у декларацію три квартири у Києві. За 2022 рік чиновник — тоді ще перший заступник міністра, заробив понад 1 млн грн, а його дружина — майже 720 тисяч грн.

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний задекларував за 2022 рік — ще як заступник міністра, понад 1 млн грн доходів. Його дружині належать квартира у Києві, та будинок і земельна ділянка у селищі Гурзуф на території тимчасово окупованого Криму. Вона також орендує квартиру в Словаччині. За 2022 рік дружина т.в.о. міністра заробила понад 6 млн грн.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець за 2022-й отримав 1,1 млн грн доходів, а його дружина — більше як 3,3 млн грн. Також Стрілець задекларував 450 тисяч грн готівки та 265 тисяч грн на банківському рахунку.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський вніс до декларації квартиру та нежитлове приміщення у Києві. Його дружина володіє трьома земельними ділянками на Київщині, орендує апартаменти у Португалії та має чотири автівки.

За 2022 рік Сольський отримав, зокрема, понад 708 тисяч грн доходу від роботи у Кабміні та 98 тисяч за час роботи у парламенті. У міністра також є готівкою майже 5,9 млн грн, 297 тисяч доларів та 241 тисяча євро.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович задекларувала дві земельні ділянки у Львівській області та автівку Renault Megane. Її чоловік є власником квартири у Львові, а також орендує квартиру у Києві.

За 2022-й рік Жолнович заробила понад 582 тисячі грн у Державному управлінні справами та 515 тисяч на посаді у Міністерстві соціальної політики



Переглядів: 465
Поширень: 0

Останні новини