У Вінниці викрили злочинну групу, яка продавала цивільним безоплатне пальне для військових

Упродовж 2022-2023 років, внаслідок злочинної схеми, військові не отримали майже 94 т. пального, а автозаправні станції понесли збитки понад 4,5 мільйона гривень через незаконну діяльність. Поліцейські довели причетність 39-річного мешканця Вінниці до 63 випадків правопорушень. За ці злочини йому загрожує до восьми років ув'язнення.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

За даними слідства, минулого року поліцейські та оперативники УСБУ у Вінницькій області розкрили діяльність працівників однієї з мереж автозаправних станцій у Вінниці, які незаконно продавали дизельне пальне. Це пальне мало бути передано безоплатно для військових та інших формувань, які задіяні у відсічі агресії російської федерації, але зловмисники реалізували його стороннім особам.

Слідчі з Вінницького районного управління поліції, за процесуальним керівництвом Вінницької окружної прокуратури, завершили розслідування і зібравши достатньо доказів, направили до суду обвинувальний акт щодо автозаправника. 

"Чоловік обвинувачується в організації розтрати чужого майна, яке було ввірене особі, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 27 - ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Щодо його спільниці, досудове розслідування триває.



Переглядів: 355
Поширень: 0

Останні новини