В Україні запустили ще одну потужну свердловину, яка принесла рекордні обсяги газу

Укргазвидобування, що входить до складу Групи Нафтогаз, відкрило вже четверту високодебітну свердловину з початку цього року. Ця свердловина щодня приносить Україні близько 400 тисяч кубометрів газу.

"Навіть серед високодебітних свердловин цей об’єкт є одним із найпродуктивніших. Це результат ефективної та злагодженої роботи великої команди Групи Нафтогаз на всіх етапах – від проектування до буріння та введення в експлуатацію. Я щиро вдячний всім фахівцям, що долучилися до цього процесу, саме завдяки вашій роботі Україна стає стійкішою та сильнішою", – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Ідея запуску цієї свердловини належить команді розробників з Українського науково-дослідного інституту природних газів (УкрНДІгаз), що також є частиною Групи Нафтогаз. Вони змогли правильно оцінити залишковий потенціал старого родовища, визначити ділянку для закладання свердловини та продемонструвати високу перспективність буріння в цій зоні.

Під час роботи також був встановлений добовий рекорд проходки однією бригадою - за 24 години вони пробурили 905 метрів. Завдяки ефективній роботі фахівців Укрбургазу, свердловину вдалося завершити на 30% швидше, ніж передбачено проектом - всього за 105 днів.

Спеціалісти Укргазвидобування також знизили ризики негативного впливу бурового розчину на пласт-колектори. При бурінні в інтервалі продуктивних пластів було використано розчин на вуглеводневій основі, що сприяло досягненню такого результату.

"Завдяки ефективнішому демонтуванню основного бурового обладнання, достроковому проведенню підготовчих робіт, що пришвидшило облаштування свердловини промисловими комунікаціями, обʼєкт ввели в експлуатацію на кілька днів раніше проектного терміну та з високим дебітом", – додав Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна вперше пройшла зиму на власному газі.



Переглядів: 316
Поширень: 0

Останні новини