Вихідними у Вінниці відбудеться «Єврейський вікенд»

Всеукраїнська жіноча єврейська організація «Проєкт Кешер в Україні» запрошує провести разом «Єврейський вікенд» у Вінниці.

Захід триватиме два дні й буде присвячений взаємному впливу української та єврейської культур, історичним та культурним зв'язкам обох народів. Організатори розповідатимуть чому єврейська спільнота є невід’ємною частиною суспільства України та має однакові з ним цінності.  Раніше «Єврейський вікенд» вже проводили у Львові та Києві.

Захід пройде у Вінниці 9 та 10 березня та буде наповнений різними тематичимиі подіями, які допоможуть зануритися у дослідження впливу української та єврейської культур одна на одну історично впливали одна на одну. 

«Наш "Єврейський вікенд" — це просвітницька, атмосферна і щоразу особлива подія. Ми запрошуємо разом з нами досліджувати сучасну Вінницю через історичну призму. Література, музика, театр, кулінарні традиції, мова – саме з цього і складається наша спільна історія, яка попри усі випробування є дуже яскравою», — коментує директорка «Проєкту Кешер в Україні» Влада Недак.

Лектори розкажуть відвідувачам про українську, єврейську та польську кухню, мови, якими говорить народ: Ukrainian lands edition разом з Надією Уфімцевою, історикинею, дослідницею єврейської книжкової культури допоможуть заглибитися у це питання. Лекторка Тетяна Кароєва, докторка історичних наук, професорка, викладачка Вінницького державного педуніверситету допоможе дізнатися більше про єврейський складник у вінницькій міській пам’яті. 

Ввечері першого дня «Єврейського вікенду» відбудеться театральна вистава академії акторської майстерності «Квадрат» за п’єсою американського драматурга Дона Нігро. Це комедія, головними персонажами якої є тварини: щирі, кумедні, зворушливі. Кожна історія здаватиметься глядачам близькою. Наступного дня — прогулянка Єрусалимкою. Також у неділю пройде дискусія про жіночий бізнес та жіноче лідерство «Жінки України. Помітні».

На майстер-класі підпишуть каліграфічну листівку в стилі почеркового єврейського письма зі Світланою Сотник, мисткинею, каліграфинею та розкажуть про те, якою українська література є зараз та якою вона буде завтра.

Аби взяти участь у події потрібно зарєструватися, після чого організатори повідомлять учасників про місце проведення «Єврейського вікенду».



Переглядів: 354
Поширень: 0

Останні новини