У Вінниці відбувся інформаційний захід у межах акції «Річ у тім»

За словами начальниці сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції Марії Дзюбенко, такі інформаційні кампанії у нашому місті проводять систематично, щоб якомога більше громадян були обізнані з тим, як діяти та куди звертатись, коли стали свідком чи постраждалим від домашнього насильства. Задля цього на площі роздавали буклети та встановили стенди.

«На цих стендах зображені фен, таця, ножиці, дитяча іграшка – звичайні побутові предмети, що стали знаряддям домашнього насильства. Вони фігурували у реальних поліцейських протоколах. На жаль, усі історії, що стоять за ними, мали місце у реальному житті та відбулися в Україні. Тому ця інформаційна кампанія проводиться з метою закликати громадян не замовчувати факти домашнього насильства. Якщо ви стали свідком вчинення домашнього насильства чи жертвою такого кривдника, потрібно однозначно звертатись до поліції та повідомляти дані факти», – зазначає Марія Дзюбенко.

За її словами, у Вінниці в середньому за добу надходить до 14 викликів щодо вчинення домашнього насильства.

«Це зазвичай побутові сварки, які переростають у застосування фізичної сили, жорстке психологічне насилля відносно членів своєї сім’ї», – каже поліціянтка.

На важливості не замовчувати проблему під час акції наголошували і працівники Вінницького міського центру соціальних служб, спільно з поліцією та спеціалізованою службою підтримки – Денним центром соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Зокрема, вони розповідали людям про різні форми домашнього насильства.

Якщо ви стали свідком чи зіткнулися з домашнім, чи ґендерно зумовленим насильством, звертайтеся:

• 102 номер екстреного виклику поліції;

• 15-47 урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству;

• 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді;

• 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія із запобігання домашнього насильства;

• 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб;

• 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства);

050 258 58 43, 050 901 91 67 – дві мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та ГЗН, які діють за підтримки UNFPA/ГО «ГР "Віра, Надія, Любов"» (цілодобово).

Джерело: ВМР



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини