Чоловік, який потрапив під потяг і втратив руки, отримав нові кінцівки від жінки-донорки

Як пише Daily Star, у жовтні 2020 року з Раджем Кумаром, колишнім художником з Індії, стався нещасний випадок, під час якого чоловік потрапив під потяг під час їзди на велосипеді. В результаті цієї трагедії чоловік втратив руки, проте, на щастя, вдалося врятувати його життя.

Міна Мехта, колишня шкільна адміністраторка, яка раніше записалася на донорство органів, відіграла ключову роль у його подальшому житті, допомігши Кумару під час інноваційної операції. Нещодавно ця сильна жінка пішла з життя.

Операція відбулася у січні та тривала 12 годин. У ній брали участь декілька хірургів, аби під'єднати кожну артерію, м'яз, сухожилля і нерв. Доктор Махеш Мангал, завідувач відділення пластичної та косметичної хірургії лікарні імені сера Ганги Рама, прокоментував цей випадок:  «‎Ми шукали потенційних кандидатів: "Коли ми шукали потенційних кандидатів на пересадження руки, Кумар був у нашому списку очікування». 

Радж покинув лікарню 7 березня, і тепер має приймати імунодепресанти та ліки проти відторгнення до кінця життя. Чоловік зможе відчути свої руки через кілька місяців.

Доктор Мангал сказав, що рухи кисті та зап'ястя займуть деякий час. Раджу також знадобиться деякий час, щонайменше шість-сім місяців, щоб почати відчувати такі відчуття, як біль чи тепло. Через деякий час на його руках навіть виросте волосся, попри те, що у нього жіночі руки.



Переглядів: 601
Поширень: 0

Останні новини