Разом із Залужним із військової служби звільнили Шапталу

Колишнього головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного та ексначальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Шапталу визнали непридатними до військової служби за станом здоров’я.

Про це повідомляює “Українська правда” з посиланням на власні джерела, зокрема в Міністерстві оборони України.

Як зазначають джерела ZN.UA, після звільнення зі своєї посади рішенням президента Валерій Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони. Оскільки ні президент України Володимир Зеленський, ні міністр оборони Рустем Умєров не запропонували йому значимої військової посади, адекватної рівню підготовки і досвіду, ще взимку Залужний пройшов ВЛК, де був визнаний непридатним для служби в армії. У лютому ж ексголовнокомандувач ЗСУ написав рапорт про звільнення з військової служби.

“За цих умов генерал Залужний ухвалив рішення звільнитися з військової служби, щоб мати можливість і право зайнятися іншою справою”, — повідомляє видання.

Чи підписав рапорт міністр оборони після оголошення президентом наміру направити Валерія Залужного послом у Лондон — наразі невідомо. Водночас згідно з чинним законодавством, після двох місяців перебування у розпорядженні міністра військовослужбовцеві припиняється виплата грошового забезпечення, крім окладу за військовим званням. Для генерала Залужного, який має найвище військове звання, такий оклад становить 1762 гривні на місяць.

Як повідомили джерела в Міноборони “Українській правді”, разом із Залужним непридатним до військової служби з вилученням із військового обліку, згідно з рішенням ВЛК, визнано й колишнього начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу.

У Міноборони ситуацію поки не коментують.



Переглядів: 1047
Поширень: 0

Останні новини