У трьох громадах Вінниччини будуватимуть житло для ВПО

В Агрономічній, Ладижинській та Хмільницькій громадах буде реалізовано проєкт «Покращення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб», в рамках якого планується будівництво житла для осіб, постраждалих від війни. Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Меморандум про співпрацю в межах Проєкту із забезпечення доступним житлом переселенців та людей, які постраждали від війни, відбулося за участю Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук та голови Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Алессії Скіавон.

Громади, які беруть участь у проєкті, були відібрані на основі певних  критеріїв: частка ВПО відносно кількості  місцевого населення; наявність ділянок для будівництва; можливості для працевлаштування та доступність соціальної інфраструктури.

Із 2022 року з ініціативи МОМ з громадами було проведено підготовчі роботи, які включали розробку проєктно-кошторисної документації, детальні плани та інше. Усі громади, які беруть участь у проєкті, були ознайомлені з найкращими міжнародними практиками в сфері будівництва комунального житла та пройшли тренінги з управління доходами від оренди житла на користь своїх громад. 

Загалом на Вінниччині буде збудовано понад 400 квартир. У 2024 – 2025 роках також передбачена реконструкція наявних житлових об’єктів.

Вінницька обласна Рада продовжує активно підтримувати громади області в питаннях налагодження співпраці з міжнародними донорами, правильної комунікації, підготовки супровідних документів для участі в міжнародних заходах для правильного та якісного представлення громади на міжнародному рівні.

Ми щиро вдячні міжнародним партнерам за підтримку, зокрема, Уряду Німеччини та Міжнародній організації з міграції, які з перших днів війни реалізовують чимало проєктів на Вінниччині.  

Довідково. Житловий проєкт, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Німецький банк розвитку (KfW), передбачає будівництво до 2 000 квартир для близько 6 000 осіб у Чернівецькій, Київській, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Донором є Уряд Німеччини – 72,1 млн євро. Загальну координацію проєкту здійснюватиме Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.  
 



Переглядів: 1022
Поширень: 0

Останні новини