Фільм "20 днів у Маріуполі" переміг на кінопремії "Оскар 2024"

Вперше в історії український фільм переміг на престижній кінопремії "Оскар 2024". Фільм "20 днів у Маріуполі" від режисера та відеографа Мстислава Чернова отримав нагороду у категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм". Про це стало відомо під час прямого ефіру "Оскар 2024" у ніч проти 11 березня.

 Про це пише ТСН.

Фільм "20 днів у Маріуполі" розкриває події початку повномасштабного вторгнення, коли Російська Федерація розпочала нищити мирні міста України.  У стрічці показані перші дні облоги Маріуполя, включаючи кадри російських обстрілів та бомбардування пологового будинку. Цей фільм викриває злочини та тероризм країни-агресорки перед світовою спільнотою.  І зрештою, фільм "20 днів у Маріуполі" гідно переміг на кінопремії "Оскар-2024".

Раніше українська документальна стрічка отримувала визнання та нагороди на різних кінопреміях, зокрема BAFTA Film Awards, Sundance, Cinema for Peace 2023, виграв премію Гільдії режисерів Америки та інші нагороди. Лише у січні 2024 року він був номінований у 40 категоріях та отримав понад 20 нагород. 

Режисер та його команда висловили подяку за світове визнання перед відомими зірками та кіномитцями, піднявшись на сцену театру Dolby у Голлівуді. Під час своєї промови з врученням статуетки Оскара у руках вони знову звернули увагу до злочинів та тероризму, які вчиняє Росія.



Переглядів: 437
Поширень: 0

Останні новини