У Вінниці виявили та ліквідували схему незаконного отримання груп інвалідності

На Вінниччині було викрито 35-річну лікарку сімейної медицини. Вона виявилась причетною до злочинної діяльності, що полягала в організації фіктивного лікування в медичних закладах області за отримання грошової вигоди, а також, у подальшому, в оформленні груп інвалідності.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

Під час вчинення останнього злочинного епізоду підозрювана, за отримання неправомірної вигоди в розмірі 3100 доларів США, вплинула на голову та членів МСЕК, щоб безпідставно призначити місцевому жителю безстрокову другу групу інвалідності.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили мобільні телефони, відтиски печаток, службову документацію та інші матеріальні докази. 

Жінці було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Згідно з цією статтею, за вчинення зазначеного злочину передбачена покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.

У досудовому розслідуванні продовжується робота з встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності лікарки та всіх аспектів цієї справи. Процесуальним керівництвом у досудовому розслідуванні займається Вінницька обласна прокуратура.



Переглядів: 468
Поширень: 0

Останні новини