Сьогодні, 14 березня, стартувала реєстрація на НМТ-2024: що мають знати абітурієнти

Від сьогодні, 14 березня, о 09:00 розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ). Триватиме вона до 11 квітня включно. Український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі. 

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступникові потрібно за допомоги спеціального сервісу, на сайті УЦОЯО, створити персональний кабінет (зазначити особисті дані: реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, дані документа, що посвідчує особу)  та вказати:

контактну інформацію; рік випуску зі школи; потребу у спеціальних умовах для складання тестування (якщо вона є); обраний предмет для складання тесту; населений пункт, де вступник планує складати тест; мову складання НМТ; сканкопії та/або фотокопії документів; надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти, натиснувши відповідну кнопку в сервісі.

За потреби вступник / вступниця має також додати копії:

свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб; медичного висновку; нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації; документа, що підтверджує причину, яка унеможливлює участь в основних сесіях НМТ.

Після надсилання даних і документів варто переглядати інформацію в персональному кабінеті.  Якщо замість повідомлення про успішну реєстрацію буде повідомлення про потребу виправити недоліки, необхідно зробити це швидше. Перелік недоліків буде зазначено в самому повідомленні. Виправити й повторно надіслати все на перевірку до регіонального центру можна до 15 квітня.

Також, до 15 квітня можна буде вносити зміни щодо навчального предмету на вибір, населеного пункту в Україні або за кордоном, де вступник перебуватиме в дні проведення НМТ та інформацію про потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій. 

Якщо абітурієнт перебуває за кордоном і вчиться дистанційно в українській школі, він має завантажити довідку з місця навчання, саме з української школи. Якщо ж вступник закінчує закордонну школу, то перекладена довідка має бути з його закладу освіти.

Шановні абітурієнти, не зволікайте з реєстрацією.



Переглядів: 370
Поширень: 0

Останні новини