Подорожі, освіта та дитяча дипломатія: вінницькі ліцеїсти поїхали до французького міста-побратима Нансі

Вінниця продовжує підтримувати культурні та освітні зв’язки з французьким містом-побратимом Нансі. Сьогодні, 16 березня, сорок вінницьких школярів вирушили до французького міста, щоб поглибити власні знання та дізнатися більше про європейські освітні програми, а заразом отримати нові враження. Учасниками освітнього проєкту стали школярі Вінницького ліцею №1, які вивчають французьку мову.

Протягом двох тижнів школярі подорожуватимуть, навчатимуться та отримуватимуть нові враження у Нансі на рівні дитячої дипломатії.

Супроводжували дітей вінницькі вчителі. Як зазначає Ольга Кузьменко, вчителька французької мови, на її учнів чекає багато нових знайомств та позитивних вражень.

Перебування, проживання, харчування та пересування транспортом учнів та вчителів у Франції оплачуватимуть партнери

Протягом двох тижнів ліцеїсти знайомитимуться з європейськими освітніми програмами, ходитимуть на екскурсії, спілкуватимуться з французькими однолітками. Зокрема, найбільшу увагу вони приділятимуть позаурочним заходам, які проходитимуть спільно зі школярами Нансі.

«Це вже не перша подорож вінницьких школярів до міст-побратимів Вінниці. Минулого року таких поїздок було декілька. У 2024 році подорож до Нансі стане першою. Це незабутня пригода для наших дітей, які на свій юний вік, на жаль, побачили вже багато негативу: війна, повітряні тривоги, уроки в укриттях… Сподіваємось, два тижні в іншій країні та в новому місті сповнять дітей яскравими та незабутніми враженнями. Віримо в силу дитячої дипломатії задля розвитку міжнародного освітнього співробітництва», – зазначає директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Поїздку влаштували в межах співпраці муніципалітету Вінниці з французьким містом Нансі та завдяки європейській організації «Європрихисток».

Джерело: ВМР



Переглядів: 477
Поширень: 0

Останні новини