Археологи знайшли в Єгипті зниклу половину статуї Рамзеса II: інша частина чекала на доповнення близько 100 років (фото)

На півдні Єгипту на розкопках археологи виявили цікаву знахідку. Нею стала верхня половина статуї єгипетського фараона Рамзеса II. Про це повідомляє The National News.

Відкриття єгипетсько-американської археологічної місії доповнює статую, нижня половина якої була виявлена ​​в тому ж районі, регіоні Ашмунейн провінції Аль-Мінья, майже століття тому.

Верхня частина, висотою 3,8 метра, зображує голову, плечі та верхню частину тулуба Рамзеса II. Фараон зображений у подвійній короні, що вказує на його правління Верхнім і Нижнім царствами Єгипту. Кобра, символ королівської влади в Стародавньому Єгипті, вирізьблена на передній частині корони.

Попереднє сканування вапнякового блоку підтвердило, що знахідка справді є частиною статуї Рамзеса II, яку в 1930 році розкопав німецький археолог Гюнтер Редер.

Після з’єднання двох частин статуя, за підрахунками, матиме сім метрів, сказав доктор Бассем Гехад, керівник єгипетської групи, яка бере участь у розкопках.

Рамзес II, також відомий як Рамзес Великий, був третім фараоном 19-ї династії Єгипту і правив з 1279 по 1213 рік до нашої ери.

Єгипетська команда, яка працювала під керівництвом Вищої ради старожитностей і з колегами з місії Університету Колорадо, минулого року почала розкопки в Ашмунейні, щоб знайти релігійний комплекс, який, як вважають, відноситься до епохи Нового царства Єгипту (1550-1070 рр.). до н.е.), перш ніж через кілька століть зруйнуватися під час римського панування.

«Хоча ми не знайшли комплекс, який спочатку шукали, така важлива статуя є ознакою того, що ми копаємо в потрібному місці», — сказав Адель Окаша, представник відділу старожитностей, який спостерігав за розкопками. За його словами, в подальшому, очікуються ще більше відкриттів.



Переглядів: 556
Поширень: 0

Останні новини