Жага до життя: вперше на Вінничині успішно провели унікальну операцію з протезування слуху

Вперше на Вінничині успішно провели унікальну операцію з протезування слуху у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова.

Спеціалісти Високоспеціалізованого клінічного Центру отоларингології ВОКЛ ім. М.І.Пирогова вперше у Вінницькому регіоні успішно виконали операцію кохлеарної імплантації пацієнту з діагнозом нейросенсорної приглухуватості 2-3 ст. з обох сторін внаслідок акубаротравми (впливу вибухової хвилі на слуховий та вестибулярний апарати) та пошкодження слухового аналізатора.

При зниженні слуху такого ступеню людина не може розрізнити середні і тихі звуки. Звуки спотворюються, виникають проблеми з розрізненням мови, що викликає значний дискомфорт для людини у побуті та соціальному середовищі. Такий стан зачасту провокує значні психологічні проблеми через травматичні події.

У такому випадку використання слухових апраатів неефективне. Єдиним спосібом наповнити звуками життя людей із великою втратою слуху та/або глухотою є кохлеарна імплантація — ефективна високотехнологічна система заходів (оперативне втручання) та технічних засобів (кохлеарний імплантат для протезування недієвого рецептора слухового аналізатора), спрямованих на відновлення фізично відсутнього слуху у людини.

Кохлеарні імпланти призначені для довічного використання.

«Поєднання досвіду і професіоналізму фахівців, активне використання новітніх методик лікування на базі ВОКЛ ім. М.І.Пирогова дозволяє надавати медичну допомогу на високому рівні відповідно світовим стандартам», — зазначають у лікарні.

Самолікування може бути шкідливим для Вашого здоров'я!



Переглядів: 345
Поширень: 0

Останні новини