Викрав більше 200 тисяч гривень у знайомого: на Вінниччині поліція заарештувала зловмисника

Працівники поліції відділення №2 Гайсинського районного відділу поліції викрили особу, яка була причетна до практично 40 випадків викрадення грошей з банківської картки знайомого. Слідчі повідомили фігуранту про підозру, і тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

За інформацією Відділу комунікації поліції Вінницької області, 25-річний мешканець Гайсинського району звернувся до поліції з повідомленням про те, що він виявив в своєму мобільному застосунку багато операцій з переказом грошей на різні суми, які він не проводив.

Під час перевірки під підозру потрапив 29-річний знайомий потерпілого. Поліцейські встановили, що зловмисник використав довіру свого друга, дізнався пароль від мобільного додатку, і протягом тривалого періоду вчиняв транзакції за рахунок іншої особи. За даними виписки з карткового рахунку потерпілого, правоохоронці виявили 38 таких випадків на суму понад 255 тисяч гривень.

Правопорушника розшукали за місцем його проживання. Ним виявився 29-річний мешканець міста Гайсинського району.

"Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення", - повідомляють правоохоронці.



Переглядів: 386
Поширень: 0

Останні новини