Ніколи не забудемо: у Вінницьких ліцеях встановлять пам'ятні знаки на вшанування випускників, які загинули у Великій війні

Напередодні, на засіданні виконавчого комітету міської ради було ухвалено рішення дозволити трьом вінницьким школам спроєктувати роботи із капітального ремонту елементів благоустрою зі встановленням пам'ятних знаків на вшанування подвигу їхніх випускників, які загинули, боронячи Україну на фронті від російських загарбників. 

Перші такі пам'ятні об'єкти з'являться біля Вінницьких ліцеїв №13, 29, 32. Згодом їх облаштують і біля інших навчальних закладів.

Пам'ятні знаки виготовлятимуться за ескізною ідеєю переможця Всеукраїнського бліц-конкурсу, яку слідом за журі підтримали і вінничани під час онлайн-голосування. Вони будуть типовими для усіх шкіл, а черговість їх встановлення залежатиме від ініціативи самих закладів.

 Переможцем конкурсу було обрано проєкт авторського колективу “УКРБУДПРОЕКТРЕСТАВРАЦІЯ” UBPR. Фото: Вежа

«На жаль, війна триває, продовжуючи збирати криваву данину. Пам'ять про кожного Захисника та Захисницю, їхній подвиг і жертовність – повинна жити. Імена воїнів будуть закарбовані на меморіалі, який через дзеркальну поверхню закликатиме наших дітей зупинитися… Подивитися на себе сьогодні та замислитись над тим, чим можуть прислужитися Україні – завтра», – каже директор департаменту архітектури та містобудування ВМР Яків Маховський.

Джерело: ВМР



Переглядів: 295
Поширень: 0

Останні новини