У Вінниці визначили номінантів на «Оскар» у галузі медицини – «Орден Святого Пантелеймона»

Днями члени Вінницької Регіональної Ради розглянули кандидатів та визначили номінантів на цьогорічну Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я.

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (серед цивільних медиків) – переміг Дмитро Дмитрієв. Він є заступником директора Подільського регіонального онкоцентру з якості надання медичної допомоги. Окрім того працює лікарем анестезіологом в центрі термічної травми та реконструктивної хірургії обласної клінічної лікарні ім. М.Пирогова, де постійно надає допомогу військовим.

Він спільно з однодумцями організував центр реабілітації та лікування хронічного та фантомного болю «Прометей» де на волонтерських засадах надається реабілітація військовим з фантомним болем. Доктор медичних наук, професор ВНМУ ім М.Пирогова

 Дмитрієв Дмитро – перший номінант на відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» від Вінниччини

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (серед військових медиків) переміг Олександр Фомін. Полковник медичної служби. У 2018 році виконував обов’язки начальника хірургічного відділення військового мобільного шпиталю. Учасник антитерористичної операції з 2014 року. В цілому за період перебування в зоні проведення антитерористичної операції особисто провів в польових умовах понад 400 операцій. Під час оперативних втручань не було втрачено життя жодного військовослужбовця. Він першим зі своїми колегами розпочали прийом поранених під час початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну. В стислі терміни була організована робота клініки під час масових поступлень.

 Фомін Олександр – другий номінант на відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» від Вінниччини

«Цього сезону наша Регіональна Рада розглянула потужних кандидатів. Обирати було важко, але Вінниччину на загальноукраїнському рівні представлять гідні номінанти на медичний Оскар, - відзначила Голова Вінницької Регіональної Ради Тетяна Бондаренко.



Переглядів: 428
Поширень: 0

Останні новини