Представники ВМР взяли участь у тренінгу з підсилення спроможності громад: його важливість

Днями, 21-22 березня представники департаментів ВМР: економіки і інвестицій, відновлення та розвитку, комунального підприємства «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» взяли участь у тренінгу з посилення спроможності громад з питань відновлення та розвитку економічного потенціалу. Окрім вінничан у тренінгу взяли участь представники 11 муніципалітетів України, які долучилися до реалізації місцевих ініціатив у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)».

Проєкт SRER фінансується Урядом Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні. Проєкт фокусується на підтримці швидкого відновлення економіки громад, зокрема, через відбудову й покращення інфраструктури, що має важливе значення до розвитку бізнесу, насамперед — малого та середнього.

Тренінг став першою з шести подій, запланованих у межах комплексної навчальної програми, розробленої Асоціацією міст України у межах SRER.

Керівник Програми регіонального розвитку UNDP в Україні Мустафа Саіт-Аметов та виконавчий директор Івано-Франківського відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук

Керівник Програми регіонального розвитку UNDP в Україні Мустафа Саіт-Аметов сказав:

«Ця навчальна програма несе для учасників потрійну користь. По-перше, усі 12 громад, що долучилися до проєкту, згенерували свої ініціативи і зараз їх активно впроваджують. Їхня участь у навчальній програмі сприятиме успішному завершенню цих ініціатив, а отже — відновленню та подальшому розвитку громад. По-друге — це досвід, якого набувають муніципалітети у процесі реалізації проєкту. Працюючи з UNDP вони отримують важливі знання та навички, які у майбутньому дозволять їм ініціювати та впроваджувати проєкти подібного масштабу та складності. І третє — допомагаючи муніципалітетам, досвіду набуває також й Асоціація міст України. Вона акумулює цей досвід і матиме можливість його масштабувати і поширити для допомоги іншим членам Асоціації», – сказав Мустафа Саіт-Аметов.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан відзначив важливість реалізації проєкту не лише для 12 муніципалітетів, які взяли участь в ініціативах, а й для економічного підсилення та відновлення всієї України. Він коротко анонсував складову Навчальної програми, розроблену АМУ в межах SRER та спрямовану на зміцнення спроможності громад. Під час свого виступу Виконавчий директор АМУ підкреслив цінність впровадження місцевих ініціатив для формування практичного алгоритму дій для реалізації подібних проєктів. 

Тренінг з посилення спроможності громад у питаннях відновлення та розвитку економічного потенціалу
 

За словами директорки комунального підприємства «Вінницький фонд муніципальних інвестицій» Катерини Бабіної, співпраця в межах цього проєкту дозволить отримати необхідну в умовах сьогодення підтримку в реалізації суспільно важливих проєктів.

«Таких, як, наприклад, проєкт, що реалізується у Вінниці, а саме «Інноваційно-технологічний парк Кристал – простір для створення і реалізації нових бізнес-проектів та впровадження інновацій задля відбудови України». Саме завдяки створенню таких просторів ми значно пожвавимо розвиток підприємництва, наростимо рівень впровадження інновацій та створимо новий простір для реалізації навичок талановитої молоді та студентів», – сказала вона.

Асоціація міст України є одним із партнерів проєкту SRER, який сприяє зміцненню спроможності муніципалітетів та місцевих проєктних команд в Україні. АМУ також надає консультації та технічну підтримку муніципалітетам та партнерам проєкту на всіх етапах реалізації ініціатив (впровадження, моніторинг та звітування), а також після успішного втілення проєктів поширить ці кращі практики серед усіх громад-членів Асоціації.

Фото: Дмитрій Корчак / UNDP

Джерело: ВМР



Переглядів: 333
Поширень: 0

Останні новини