У Подільському регіональному онкоцентрі відкриють Центр менеджменту болю з елементами телемедицини

Незабаром у Подільському регіональному онкоцентрі відкриють Центр менеджменту болю з елементами телемедицини. Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА.

На базі Северинівської лікарні відновного лікування, яку нещодавно приєднали до ПРЦО, відкриють 20 стаціонарних ліжок паліативної допомоги та 65 ліжок реабілітаційної допомоги.

Про роботу онкологічної служби розповів директор Подільського онкоцентру Сергій Перегончук під час онлайн спілкування з громадськими організаціями – «Діалог для змін: Спільна стратегія для подолання онкології».

 Директор Подільського онкоцентру Сергій Перегончук

«Рак – це не вирок! Наша мета – навчити людей жити з цим діагнозом. Наші фахівці їдуть у громади, аби максимально наблизити послугу до пацієнта. Маємо спільно напрацювати Стратегію для подолання онкології, ми відкриті до діалогу», – додав Сергій Перегончук.

Долучилася до зустрічі й директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. Вона розповіла про підтримку онкологічного онкоцентру з обласного бюджету та про те, яка підтримка очікується від держави. Зокрема, ПРЦО очікує на постачання нового МРТ та КТ. Продовжує діяти Програма медичних гарантій НСЗУ.

 Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна

«Ми переживаємо важкі часи, і звісно що це відображається на здоров’ї наших людей. Як результат, маємо збільшення кількості онкологічних захворювань. Держава поставила в пріоритет ранню діагностику онкологічних захворювань, і ми активно працюємо у цьому напрямку. Люди з онкологічними захворюваннями мають зрозуміти, що життя триває і рак - не вирок. Ми відкриті до пропозицій та співпраці»,– додала Ольга Задорожна.



Переглядів: 428
Поширень: 0

Останні новини