Уряд змінив правила виїзду студентів за кордон

На засіданні Кабінету Міністрів України у вівторок, 2 квітня, були прийняті зміни щодо можливості студентів-бакалаврів перетинати державний кордон.

Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Народний депутат Олексій Гончаренком у своєму Telegram-каналі написав,  що відтепер студенти-бакалаври, віком від 18 до 22 років, які навчаються в українських університетах, отримали право виїжджати за кордон на стажування. Особливо це стосується магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямків.

Від початку введення воєнного стану в Україні були змінені правила перетину кордону, зокрема це стосується чоловіків віком від 18 до 60 років, які є військовозобов'язаними і не мають права покидати країну.

Незважаючи на це, позиція Державної Прикордонної Служби стосовно виїзду студентів-чоловіків залишається незмінною через діючу Постанову КМУ від 27 січня 1995 року № 57, що забороняє виїзд студентів та аспірантів, стажистів, докторантів як іноземних вищих навчальних закладів, так і українських вишів за кордон. Однак тепер це правило буде змінено.



Переглядів: 419
Поширень: 0

Останні новини