СБУ повідомила про затримання ще 5 проросійських агітаторів: серед них є вінничанин

Служба безпеки України викрила ще 5 проросійських агітаторів, серед яких був хакер з Вінниці, який створював фейкові "відеозвернення" представників Збройних сил України. 

Про це повідомляє прес-служба СБУ

Серед затриманих був хакер із Вінниччини, який створив фейкове "відеозвернення" колишнього високопосадовця Збройних сил України та поширював його через соцмережу TikTok. В цих відео відбувались заклики до насильницького захоплення державних установ України та вчинення масових заворушень у столиці. 

У Київській області було затримано колишнього депутата Фастівської міськради, який публікував кремлівські наративи щодо війни проти України у своєму відеоблозі. Він використовував різні платформи, включаючи YouTube, Telegram, TikTok та Instagram, щоб поширювати проросійську пропаганду серед аудиторії понад півмільйона користувачів.

На Прикарпатті був викритий прихильник депутата держдуми рф Леоніда Слуцького, який поширював публічні виступи російського посадовця на підтримку агресивної війни проти України через свою сторінку в "Однокласниках".

У Донецькій області було затримано мешканця Краматорська, який виправдовував захоплення частини східних районів України та героїзував російських окупантів.

"Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Злочинні дії агітатора з Вінниччини додатково кваліфіковано за ст. 109 Кримінального кодексу України", - зазначено у повідомленні.



Переглядів: 481
Поширень: 0

Останні новини