Ботсвана хоче відправити до Німеччини 20 тисяч слонів: для чого

Президент Ботсвани погрожує відправити 20 тисяч слонів до Німеччини через політичну суперечку. Про це повідомляє BBC Ukrainian.

На початку року міністерство охорони довкілля Німеччини запропонувало ввести суворіші обмеження на імпорт мисливських трофеїв.

Президент Ботсвани Мокгвітсі Масісі повідомив німецьким ЗМІ, що це  призведе до зубожіння людей у його країні. Кількість слонів у Ботсвані різко зросла в результаті заходів щодо збереження, і полювання допоммагало контролювати популяцію.

У Ботсвані живе понад 130 000 слонів, а це приблизно третина світової популяції.

У країні бракує місця для такої кількості цих тварин, слони часто завдають шкоди майну, їдять врожай і топчуть людей, сказав ботсванський президент Bild.

«Німці повинні жити разом із тваринами, як вони намагаються змусити нас», - додав президент.

Раніше Ботсвана передала 8000 слонів сусідній Анголі та запропонувала ще сотні тварин Мозамбіку, щоб зменшити їхню популяцію.

«Ми хотіли б запропонувати такий подарунок Німеччині», - сказав Масісі й додав, що це він не жартує і не погодиться на відмову.

Ботсвана теж забороняла трофейне полювання в 2014 році, проте, під тиском місцевих громад, зняла таку заборону в 2019 році. Зараз країна навіть видає щорічні квоти на полювання, стверджуючи, що це хороше джерело доходу для місцевої громади. Така практика ліцензована та суворо контролюється. Раніше у Ботсвані розглядали можливість використання слонів для годування домашніх тварин.

Відповідно до звіту Humane Society International за 2021 рік, Німеччина є найбільшим в Європі імпортером трофеїв африканських слонів і мисливських трофеїв загалом.



Переглядів: 247
Поширень: 0

Останні новини