Оборонець Маріуполя Олексій Киналь отримав квартиру у Вінниці

Вінниця є одним із міст, де оборонці Маріуполя можуть отримати квартири за програмою «Серце Азовсталі. Вдома». Нещодавно, саме у нашому місті нову оселю отримав морпіх Олексій Киналь. Про це розповіли на сайті програми.

Хлопець приєднався до морської піхоти, щойно йому виповнилося 18 років. За кілька місяців до повномасштаюного вторгнення, він, після проходження військової підготовки, поїхав до зони ООС. 
Під час повномасштабного вторгнення, Олексій мужньо тримав оборону на заводі імені Ілліча у Маріуполі. В одному з боїв отримав тяжке осколкове поранення, однак, не зважаючи на це, кинувся рятувати пораненого побратима. У квітні 2022 року під час спроби прориву на заводі «Азовсталь» він потрапив у полон, де пробув 10 місяців. Його катували, морили голодом, знущалися психологічно, проте, Олексій не здався. На обмін захисник потрапив за день до свого дня народження.

Наразі Олексій комісований та продовжує реабілітацію. Він повернувся до Вінниці, звідки він родом та де мешкає його родина. А тепер морпіх має власну квартиру у рідному місті. 

 Олексій отримує сертифікат на квартиру

«Це було дуже несподівано. Дуже тепло стало. Це фундамент для мого майбутнього. Я дуже вдячний "Серцю Азовсталі". Завдяки їм тепер є власне житло, і я можу думати про своє майбутнє життя, про сім'ю, про навчання. Мені всього 22 роки і це дуже сильний старт», – каже Олексій Киналь.

Захисник мріє відкрити власну справу, яка була б пов'язана з військовою службою – місце, яке б стало осередком спільноти військових. Також Олексій хоче вивчити іноземну мову та отримати водійські права, щоб возити допомогу побратимам на фронт.

«Програма "Вдома" покликана надати нашим захисникам гідну допомогу, щоб вони рухались в майбутнє. На цьому шляху ми будемо поруч з ними. Навчання, вища освіта, отримання якихось навичок та компетенції, іноземні мови, IT – це все можливо з "Серцем Азовсталі". Бо для нас дуже важливо комплексно допомогти їм знайти реалізацію в новому цивільному житті», – зазначила директорка «Серця Азовсталі» Ксенія Сухова.



Переглядів: 5168
Поширень: 0

Останні новини