У Києві затримали водія, який незаконно перевозив оленів: які наслідки такого транспортування

<!--td {border: 1px solid #cccccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}--> Під час перевірки на блокпосту мікроавтобуса «Рено» правоохоронці виявили у салоні 9-ох ссавців оленів, один з яких був мертвий. Водій транспортного засобу не мав жодних документів на тварин і право на їх транспортування.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у місті Києві.

Нещодавно, на одному з блокпостів Києва, поліцейські зупинили мікроавтобус «Рено». У салоні автомобіля було виявлено 9 ссавців оленів, один із яких помер через неналежне транспортування.

Для розслідування ситуації на місце прибула слідчо-оперативна група Дарницького управління поліції. З'ясувалося, що 22-річний водій мікроавтобусу перевозив плямистих оленів з Сумщини до Рівненської області без відповідних дозвільних документів.

Слідчі вилучили тварин та передали їх спеціалістам зоопарку. Тушу мертвого оленя відправили на експертизу для встановлення причини смерті. Водія затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно з виявленими фактами, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України - жорстоке поводження з тваринами. Питання щодо оголошення водієві про підозру знаходиться на розгляді. Він може бути позбавлений волі на строк до трьох років.



Переглядів: 321
Поширень: 0

Останні новини