У Вінниці підприємцям пропонують землі запасу: умови придбання або оренди

На території Вінницької громади можна придбати або ж орендувати ділянку для розвитку фермерського господарства та агропідприємництва.

На ділянці можна побудувати корівник, спорудити стайню, зерносховище чи теплицю. 

«Фактично ділянка не використовувалась і належала до земель запасу. А в умовах воєнного стану продовольча безпека набуває критичного значення, що вимагає якнайповнішого та невідкладного використання доступних земель для забезпечення інтенсивного сільськогосподарського виробництва», – каже директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук.

Ділянка, площею 19,7487 га – винятково для сільськогосподарського призначення. Знаходиться за межами с. Малі Крушлинці. Стати власником чи орендатором землі під бізнес можна, взявши участь в електронному аукціоні на «Прозорро.Продажі».
«Цільове призначення зазначеної земельної ділянки – для ведення фермерського господарства. Майбутньому користувачу ділянки з таким призначенням дозволяється здійснювати посіви та насадження, виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, проводити її переробку та реалізацію з метою отримання прибутку. На ділянці можуть зводитись господарські будівлі та споруди, засоби виробництва. Все те, що відповідає містобудівній документації», – пояснює Сергій Кушнірчук.
Це сприятиме створенню нових робочих місць та підсилить економіку громади.
Земельні торги у формі електронного аукціону відбудуться 17 травня 2024 року.
Деталі про умови продажу земельної ділянки, а також документи та матеріали на лот розміщені в електронній торговій системі на офіційному майданчику «Е-Тендер».
Джерело: ВМР


Переглядів: 408
Поширень: 0

Останні новини