Вінниця готується до наступного опалювального сезону

Напередодні, 11 квітня, під час засідання виконкому міської ради було затверджено основні заходи з підготовки підприємств та організацій житлово-комунального, енергетичного господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Відповідно до рішення, передбачаються не лише заходи щодо забезпечення справності мереж та підготовки будинків до подачі опалення, а й окреслено низку завдань, виконання яких дозволить враховувати потенційну небезпеку, пов'язану з викликами воєнного часу. Серед них забезпечення функціонування пунктів обігріву, пунктів незламності та роботи об'єктів критичної інфраструктури в умовах блекауту тощо.

«28 березня ми завершили опалювальний сезон 2023-2024 років. Завдяки злагодженій роботі всіх причетних служб ми гідно пройшли крайні шість місяців. Попри виклики воєнного часу, тепловики та управлінські компанії доклали всіх зусиль, щоб у домівках вінничан було тепло, а кількість аварійних ситуацій на мережах була зведена до мінімуму. Сьогодні ми фактично розпочинаємо працювати над тим, щоб і наступний опалювальний період в місті пройшов належним чином. Маємо не просто підготувати підприємства та організації житлово-комунального, енергетичного господарства до роботи в осінньо-зимовий період, а й врахувати потенційні загрози, зокрема можливість роботи наших критично-важливих підприємств в умовах можливих перебоїв з енергопостачанням. Тому дбаємо про те, щоб вони були забезпечені генераторами, альтернативними видами палива та продовжуємо впроваджувати нові рішення, завдяки яким вдасться зменшити споживання енергоресурсів», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Джерело: ВМР



Переглядів: 311
Поширень: 0

Останні новини