Вінницькі ліцеїсти побували у французькому міста-побратимі Нансі

Цього березня сорок учнів вінницького ліцею вирушили до Франції для участі в міжнародному освітньому проєкті. Партнерство Вінницької громади з містом-побратимом Нансі дало учням з ліцею № 1 можливість поглибити свої знання та отримати нові враження.

«Це вже не перша подорож вінницьких школярів до міст-побратимів Вінниці. Минулого року таких поїздок було декілька. Цьогоріч подорож до Нансі стала першою. Це – незабутня пригода для наших дітей, які у досить юному віці, на жаль, побачили вже багато негативу: війна, повітряні тривоги, уроки в укриттях», – зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

 Вінницькі ліцеїсти у Нансі

Учасниками проєкту стали учні Вінницького ліцею №1, які активно вивчають французьку мову. Поїздка відбулася завдяки співпраці між Вінницею та Нансі та за підтримки європейської організації «Європрихисток».

Протягом двох тижнів школярі навчалися у коледжі Альфреда Мез’єра та проживали в центрі дозвілля Клям, розташованому у мальовничому передмісті Нансі, Арт-сюр-Мерт.

 Учні на площі Станіслас

Незабутній досвід, подорожі визначними місцями, серед яких площа Станіслас, Середньовічний центр міста, музеї мистецтв і зоології, карамельна фабрика та відпочинок у мальовничих французьких горах Вогезах.

За словами вінницьких ліцеїстів, це виявився цікавий освітній досвід, а також можливість побачити іншу країну.

 Вінницькі учні у подорожі

«Обмін досвідом з іноземними однолітками відкрив нові перспективи для нас. Ми не тільки відпочили від повітряних тривог та стресу, а й отримали масу незабутніх вражень та емоцій. Також ми знайшли нових друзів та мали змогу практикувати мову у безпосередньому франкомовному середовищі», – зауважив учень 10-В ліцею № 1 Артем Розлуцький.

Вчителька французької мови Ольга Кузьменко, що супроводжувала дітей у поїздці, висловила вдячність муніципалітету Вінниці та місту Нансі за організацію активного та незабутнього дозвілля, яке надовго запам'ятають вінницькі учні.

Джерело: ВМР



Переглядів: 601
Поширень: 0

Останні новини