Співпраця Вінниці з Німеччиною: Сергій Моргунов обговорив важливі питання з мером Карлсруе

Нещовдано, 11 квітня, у селі Данчени поблизу Кишинева, столиці Молдови, відбувся 5-й щорічний Міжнародний саміт мерів. На ньому були присутні й представники муніципалітету Вінниці: заступник міського голови Ігор Откидач та директор департаменту капітального будівництва Денис Мазуренко. На саміті відзначили громади, які продемонстрували гарний приклад партнерських відносин, серед яких співпраця Вінниці та Карлсруе.

Раніше Міжнародний саміт мерів проходив в Україні. Через повномасштабне вторгнення зустріч приймає у себе Молдова. Відкрила саміт президентка країни Мая Санду. Загалом у Саміті взяло участь близько 400 представників різних міст України та Європи.

Тема цьогорічного Саміту – розбудова стійких громад через інновації та співпрацю.

Під час Саміту представники обох міст обговорили питання Зеленого курсу, альтернативних джерел живлення, встановлення сонячних панелей, можливість залучення міжнародних інвестицій, післявоєнну відбудову України та цифровізацію.

 Фото очільників Вінниці та Карлсруе з нагоди укладання договору про співпрацю

Угоду про побратимство Вінниця та Карлсруе уклали 22 квітня 2023 року в Карлсруе, відповідний документ мери обох міст підписали й у Вінниці 19 травня 2023 року. За ініціативою міста Карлсруе було підписано угоду про побратимство з Нансі, після чого – угоду про тристоронню співпрацю між містами.

 

На Саміті у відеоформаті виступили міський голова Вінниці Сергій Моргунов та мер міста Карлсруе Франк Ментруп. У своєму відеозверненні Сергій Моргунов наголосив на важливості дружби з іншими містами та відзначив, наскільки цінна підтримка та допомога партнерів у складний для України час.

«Міжнародний саміт мерів – це важлива дипломатична подія. Такі заходи дозволяють говорити про актуальні для України питання від імені громад. Важливо, що на ній була представлена і Вінниця. Від імені нашого міста висловив вдячність колегам за відзначення співпраці з німецьким містом-побратимом Карлсруе. Переконаний, що разом ми зможемо більше», – зазначив заступник міського голови Ігор Откидач, який представляв наше місто на Саміті.

Мер міста Карлсруе Франк Ментруп у своєму відеозверненні зазначив, що майбутнє Європи без України зараз важко уявити. Також він нагадав як розвивалась співпраця Карлсруе та Вінниці і наголосив, що наразі партнерство налагоджено у різних напрямках: між муніципалітетами, навчальними закладами, медичними установами тощо. Франк Ментруп зауважив, що наші міста плідно співпрацюватимуть й надалі.

Джерело: ВМР


Теги: співпраця

Переглядів: 295
Поширень: 0

Останні новини