Як проходить навчання на категорію А?

Ще немає 18 років, але хочеться сісти за кермо свого транспорту? Або у вас вже є права і ви хочете вивчити щось нове? Категорія А відкриває безліч можливостей щодо свободи пересування, що робить її також чудовим варіантом як найпершу категорію для молоді. Як отримати цю категорію, які вимоги існують до кандидатів і які переваги відкриття – розберемо далі.

Що означає категорія А?

Ця категорія призначена для керування таким видом транспорту як мотоцикли. Об'єм двигуна транспортного засобу повинен бути більшим за 50 кубічних сантиметрів або ж володіти потужністю, що перевищує 4 кВт, якщо йдеться про електротранспорт. Під цю категорію підпадає безліч популярних моделей мотоциклів, що відкриває перед власником прав нові можливості щодо свободи пересування.

Переваги категорії

Категорія має кілька важливих плюсів:

Головна перевага – відкрити категорію можна тим, хто ще не досяг повноліття. Категорія А дозволяє працювати кур'єром або просто насолоджуватися вільними поїздками по місту. Ще один плюс – простота відкриття і для новачків, і для власників прав іншої категорії. Навчання новачків не займає багато часу, а досвідчені водії можуть відкрити категорію після проходження медкомісії та отримання в автошколі довідки про намотування годин.

Як відкрити категорію А?

Щоб отримати права категорії А новачкам у водінні необхідно відповідати таким вимогам:

16 років і старше. До 18 також потрібен дозвіл батьків. Пройти комплексне навчання в автошколі водіння з теорії та практичного застосування навичок керування транспортом цієї категорії. Здати на права в Сервісному Центрі.

Тим, хто вже має права, процес отримання цієї категорії буде простішим. Ви можете отримати довідку про накат годин і відкрити категорію без навчання в автошколі. Або пройти меншу кількість уроків, якої буде достатньо для освоєння нового виду транспорту.

Процес навчання

Навчання школі водіння на цю категорію включає вивчення теоретичних основ, таких як ПДР і технічних характеристик мотоцикла. Після теоретичного навчання слідує практичне водіння, яке проводиться інструкторами в умовах майданчика і міських доріг.

Вибір автошколи, де ви будете освоювати навички для відкриття цієї категорії - найважливіша умова ефективного навчання. Під час вибору зверніть увагу не тільки на ціну курсу, а й на репутацію автошколи, відгуки інших учнів. Якісне навчання - запорука вашої безпеки, а не тільки успішно складених іспитів.


Переглядів: 162
Поширень: 0

Останні новини