Прекрасні картини вінницьких художниць на патріотичному конкурсі «Все буде Україна»

У Вінниці підбили підсумки дитячо-юнацького конкурсу патріотичної творчості «Все буде Україна!» в номінації «Образотворче мистецтво». Сьогодні, 19 квітня, у холі Вінницької міської ради відбулося нагородження переможців та призерів, а також відкриття виставки найкращих робіт. Усі наповнені українськими мотивами та символами, яскравою палітрою та баченням майбутнього. Виставку можна переглянути до кінця квітня.

 Учасники заходу

Всього на розгляд журі конкурсу надійшло 33 роботи.

Вихованка Вінницької дитячої художньої школи та одна із переможниць конкурсу Марина Язовицька поділилась, що перебуває під враженням від побачених картин. Дівчинка каже, що натхнення для власної роботи черпала в українській культурі.

 «Дівчина з бандурою» Марини Язовицької

«Я намагалася передати красу нашої культури через образ дівчини з бандурою. Бандура – це символ нашої музики, нашої душі. У своїй роботі я відчувала, як важливо зберігати та підтримувати українське, і я дуже рада, що можу віддати шану своїй країні через мистецтво», – говорить Марина.

Як зазначили організатори, конкурс не лише стимулював потяг до творчості у дітей, а й підкреслив значення патріотизму та любові до рідної землі. Він засвідчив, що мистецтво є не лише засобом самовираження, а й потужним інструментом формування національної ідентичності та єдності.

Одна із відвідувачок виставки Олена Макогончук підкреслила, що усі представлені картини мають глибокий сенс та є справжніми витворами мистецтва, через які можна відчути дух та силу нашого українського народу.

За рішенням журі, Гран-прі конкурсу у номінації «Образотворче мистецтво» отримала Євгенія Федорчук (Вінницька дитяча художня школа).

 Картина Євгенії Федорчук​​​​​​​

А переможцями та призерами стали:

Старша вікова категорія 14-17 років:

1 місце – Марина Язовицька (ВДХШ),

2 місце – Валерія Кравцова (Вінницька дитяча музична школа № 2),

3 місце – Катерина Маліновська (ВДХШ).

Середня вікова категорія 9-13 років:

1 місце – Юлія Кучинська (ВДШМ),

2 місце – Марія Дземух (ВДМШ № 2),

3 місце – Олександра Рослюк (ВДХШ).

У підсумку найталановитіші конкурсанти отримали дипломи та призи. А інші учасники – подяки та заохочувальні подарунки.

Виставка робіт буде експонуватися в холі міської ради до 29 квітня.

Джерело: ВМР



Переглядів: 563
Поширень: 0

Останні новини