Як пройшов другий інформаційно-рекрутинговий захід «Обирай сам»

Напередодні, 20 квітня у Вінниці відбувся другий інформаційно-рекрутинговий захід «Обирай сам. Навчання. Служба. Підтримка». Понад 20 наметів розгорнули військові різних підрозділів, навчальні заклади, ветеранські організації. Кожен охочий міг ознайомитися із різними родами військ, екіпіровкою військовослужбовців, дронами, школярі та абітурієнти цікавилися факультетами військових навчальних закладів, чоловіки та жінки – рекрутингом та умовами служби.

Захід супроводжувався благодійним концертом. Також на локації працювали фотовиставка «Вони обрали самі» та польова кухня. За донат охочі могли скуштувати рибну юшку та гречану кашу з м’ясом. Наприкінці відбувся благодійний аукціон, на якому розіграли цінні фронтові подарунки (розмальовані гільзи від гармати) 120-ї окремої бригади ТрО.

«Ми пропонуємо альтернативний підхід залучення до Сил Оборони. А саме прямий діалог з підрозділами, щоб люди могли промоніторити для себе, в які роди військ вони можуть потрапити, на яку спеціальність, враховуючи їхню освіту, досвід, побажання та те, де вони будуть максимально корисними. Врешті-решт до Сил Оборони потрібно залучатися, триває третій рік війни. Хлопці на фронті втомилися, їх потрібно міняти», – зазначає інструктор з військового рекрутингу системи ТЦК Юрій Зелений.

Представники близько 20 військових підрозділів могли поспілкуватися з громадянами, розповісти про умови проходження служби. Охочі могли також приміряти військове спорядження та отримати консультацію щодо рекрутингу у військовослужбовців.

На заході також були представлені близько 10 навчальних закладів системи ЗСУ.

Серед відвідувачів – учні 10-го класу ліцею №34.

«У мене дядько військовий. Планую вступати на військову спеціальність. Хочеться захистити країну і залишити свій слід в історії», – говорить 16-річний Назар.

Разом із учнями-десятикласниками прийшов вчитель захисту України ліцею №16 Сергій Гуленко.

Цікавилися військовими спеціальностями та службою у підрозділах не тільки хлопці та чоловіки. Змінити свій фах з бухгалтерського на військовий прагне вінничанка Ірина Власенко.

«Я давно хочу стати військовослужбовицею. Серце підказує цей шлях. Хочу бути чимось корисною для своєї держави, щоб Україна процвітала. Разом ми обов’язково переможемо», – вважає дівчина.

Джерело:ВМР


Теги: Події

Переглядів: 225
Поширень: 0

Останні новини