У Вінниці висадили кущі спіреї: де побачити

Сьогодні, 22 квітня, відвідувачі Вінницького терцентру провели екологічну акцію до Всесвітнього дня Землі. Близько 20 літніх підопічних закладу висадили кущі спіреї на проспекті Космонавтів. Рослина, яка квітне білими суцвіттями, радуватиме вінничан та робитиме місто ще зеленішим.

«Сьогодні святкують міжнародний День матері-Землі. Ми вирішили з нагоди цієї події провести акцію на підтримку природи і висадити кущі спіреї. Ініціатива належить нашим активним відвідувачам, які мають свідому громадянську позицію, допомагають військовим маскувальними сітками та прагнуть покращити наше місто», – зазначила завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Ковбенко.

Усього люди 60+, які відвідують Терцентр, висадили 15 кущів спіреї. Особливість цієї рослини – білосніжні квітки, зібрані в парасольки-суцвіття. Вони з’являються на гілках у травні-червні.

 Спірея під час цвітіння

Участь у висадженні кущів брала Тетяна Терещенко, одна з відвідувачів Терцентру та активна волонтерка. Жінка переїхала до Вінниці з Донецька у 2015 році.

«Мені дуже подобаються такі заходи. Це вперше, коли ми висаджуємо рослини. Згадую, яке зелене місто був Донецьк, там росло так багато троянд. Вінниця теж дуже зелене місто. Особливо мені подобаються сакури. Тому я вважаю, що важливо долучатися до озеленення міста», – говорить Тетяна Костянтинівна.

З нею згодна й колега по Терцентру, пані Лідія.

«Ми всі щиро любимо нашу Вінницю. Думаю, що зелені ніколи не буває багато. Зараз всім важко, адже триває війна. Але все одно потрібно прикрашати місто, щоб всім було затишніше і трохи радісніше на душі. Інакше не можна. Ми вистоїмо, бо ми – українці», – зауважила пані Лідія.

Джерело: ВМР



Переглядів: 232
Поширень: 0

Останні новини