Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має таке право

Про це розповідають у каналі Новини Вінниці. Призову на військову службу під час мобілізації на особливий період не підлягають такі категорії здобувачів та працівників освіти:

 • здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий у послідовності, визначеній у ч. 2 ст. 10 Закону України "Про освіту";

 • докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;

 • наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають науковий ступінь; педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

У парламенті зазначили, що під час ухвалення нового закону про мобілізацію була врахована пропозиція нардепів-членів профільного комітету надати право на відстрочку аспірантам, які навчаються як за бюджетною, так і за контрактною формою навчання.



Переглядів: 293
Поширень: 0

Останні новини