Словаки, обурені позицією уряду, зібрали понад 3 мільйони євро для України

Словаки, обурені відмовою свого уряду надати військову допомогу Україні, зібрали понад 3 мільйони євро, щоб допомогти постачати боєприпаси до Києва.

Хоча поставки боєприпасів є гострою потребою для України після двох років війни, Словаччина відмовилася приєднатися до плану чеського уряду закупити сотні тисяч артилерійських снарядів для України. Про це пише SkyNews.

«Коли я почув про ініціативу чеського уряду, мені було дуже приємно почути, що шукають всі шляхи, щоб допомогти Україні захиститися від російського]агресора, тому що іншого шляху немає», — сказав 99-річний Отто Сімко, старий, що пережив Голокост і журналіст, який допоміг очолити словацьку краудфандингову кампанію.

У відеоролику, опублікованому на сторінці краудфандерів у YouTube, він сказав, що росію потрібно вигнати з України, щоб «можна було говорити про мир на умовах, які відповідають українській незалежності».

Словаччина припинила державну військову допомогу Києву минулого року, стверджуючи, що конфлікт не мав військового вирішення.

«Ми не можемо змиритися з тим, що наш уряд відмовляється допомагати сусідові. Доведімо, що Словаччина не боягузка і перебуває на правильному боці історії. Допоможімо Україні, незважаючи на наш проросійський уряд», — кажуть організатори акції.



Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини