Шахрай з Вінниччини називав себе військовим та обманув громадян на понад 80 тисяч гривень

На Вінниччині викрили шахрая, який називав себе військовослужбовцем та просив матеріальної допомоги для реабілітації після поранення.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

"У грудні минулого року до правоохоронців звернулась жителька Рівненської області. Жінка повідомила, у вересні в соціальній мережі Facebook познайомилась з чоловіком. Співрозмовник називався військовослужбовцем та повідомив, що проходить лікування після отриманого поранення. Після тривалого спілкування чоловік попросив матеріальної допомоги для подальшої реабілітації. Загалом потерпіла перерахувала незнайомцю понад 20 тисяч гривень", - повідомив начальник Гайсинського районного управління поліції Олександр Дадикін.

Правоохоронці встановили, що 36-річний чоловік був раніше судимим і він не має відношення до Збройних Сил України.

Під час розслідування виявлено, що він брав участь у 91 злочинному випадку, внаслідок яких він отримав понад 80 тисяч гривень. Зараз з'ясовується його причетність до інших правопорушень.

Згідно з процесуальним керівництвом Гайсинської окружної прокуратури, 18 квітня чоловікові було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 і 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За ці злочини йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.



Переглядів: 298
Поширень: 0

Останні новини