На Вінниччині затримали чоловіка, який зберігав та перевозив саморобні сигарети та алкоголь

Співробітники поліції повідомили про підозру чоловіку, який зберігав та перевозив алкогольні та тютюнові товари сумнівного походження на суму понад 1 мільйон гривень. Організував "бізнес" на незаконному зберіганні та збуті підакцизних товарів мешканець Гайсинського району. Тепер йому загрожує до семи років ув'язнення.

Про це повідомляє прес-служба Поліції Вінницької області.

Припинили діяльність правопорушника поліцейські офіцери громади сектору поліцейської діяльності Відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління. Вони зупинили автомобіль Volkswagen, яким керував 40-річний чоловік, 20 січня у смт Чечельник. Водій порушив ПДР.

"Того ж дня за місцем проживання водія поліцейські провели невідкладний обшук, у ході якого вилучили цигарки та алкогольні напої без марок акцизного податку, а також з марками невідомого походження. Крім цього слідчі вилучили записи «чорної бухгалтерії», невстановлені акцизні марки, системний блок та інші речові докази протиправної діяльності. Загалом було вилучено близько 100 літрів сумнівного алкоголю та понад 20 тисяч пачок тютюнових виробів невідомого походження. За попередніми підрахунками вартість вилученої підакцизної продукції становить понад 1 мільйон гривень", - йдеться у повідомленні.

У рамках досудового розслідування було встановлено, що зловмисник виготовляв фальшиві марки акцизного податку для алкогольних напоїв.

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури 24 квітня правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.



Переглядів: 336
Поширень: 0

Останні новини