На Вінниччині повідомили про підозру у державній зраді 25-річній жінці: що вона накоїла

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури повідомляє, що 25-річній жительці м. Слов'янська Донецької області було повідомлено про підозру у державній зраді згідно зі статтею 111 частина 2 Кримінального кодексу України.

За даними обвинувачення, наприкінці 2023 року вона погодилась на співпрацю з представником «1-й отдельной гвардейской мотострелковой Славянской ордена Республики бригады» так званої «днр». Жінка через Telegram передавала інформацію про переміщення і точне розташування українських військових. 

"Встановлено, що вона передала інформацію про вогневі позиції сил оборони України поблизу Словʼянська, про тимчасову понтонну переправу через річку, блокпости між містами Лиман та Словʼянськ, точну дислокацію військових частин та місць лікування військовослужбовців ЗСУ", - зазначено в повідомленні.

Отримавши ці дані, окупанти використовували їх для бойового «відпрацьовування» по українських позиціях. За це жінка отримувала винагороду від представників рф. 

Підозрювану затримали, і суд застосував до неї запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За цей злочин передбачено покарання у виді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

"Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - наголошують у прокуратурі.



Переглядів: 327
Поширень: 0

Останні новини