Понад 800 пасажирів перевезли два нових автобуси за перший день роботи у Вінниці

Зменшився інтервал руху автобусів в години «пік», покращилась доступність. Вінницькі пасажири тестують німецькі автобуси, які виїхали на маршрут №16 «Водоканал – Барське шосе – Аграрний університет».

Два автобуси, які 1 травня виїхали на маршрут міста, за перший день роботи перевезли щонайменше 800 пасажирів. Автобуси «VDL Citea» приїхали до Вінниці з німецього міста Мюнстер.

«Фахівці департаменту транспорту та міської мобільності міської ради спільно з Вінницькою транспортною компанією вирішили залучити ці автобуси на маршрут №16. Водночас вивільнений автобус з маршруту №16 задіють для підсилення маршрутів Старого міста», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Це транспорт великої місткості, який має 54 пасажирські сидіння, з низьким рівнем підлоги, обладнаний відкидним пандусом та окремим місцем для пасажирів на кріслі колісному.

«Щоразу радію, коли автобусів більшає. Цим маршрутом дістаюсь до університету, доволі комфортно, я б сказав, дуже гарний і приємний транспорт», – ділиться враженнями пасажир Дмитро Свящук.

Фахівці Вінницької транспортної компанії облаштували автобус всім необхідним: валідаторами, дзеркалами, які дозволяють водієві з робочого місця спостерігати за ситуацією в салоні автобуса. Мають вони й кондиціонер.

«Те, що тут буде кондиціонування, це досить прекрасна ідея. Не буде нікому вже заважати це віконечко», – каже молодий пасажир Денис Кирсун.

Для зручності водія автобус обладнаний коробкою-автоматом.

Джерело: ВМР



Переглядів: 498
Поширень: 0

Останні новини