СБУ затримала агентурну групу фсб, яка передавала ворогу координати для здійснення масованих обстрілів

Служба безпеки України здійснила успішну спецоперацію щодо затримання агентурної групи фсб, яка планувала організувати масовані авіаудари по різних областях України незадовго до Великодня.

Про це повідомляє Управління СБ України у Вінницькій області.

"Служба безпеки затримала агентурну групу фсб, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня", - йдеться у повідомленні.

За допомогою цієї групи, ворог сподівався визначити координати для авіаобстрілів, спрямованих на енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливних матеріалів. Окрім того, окупанти намагалися отримати «підтвердження» щодо актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Для цієї місії російська спецслужба використала двох агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно «замикалися» на одного куратора з фсб.

Але завдяки діяльності СБУ, агентів вдалося затримати неподалік Києва, коли вони проводили розвідку біля потенційних цілей. Плани агресора було зірвано.

Розслідування показало, що агентів завербував співробітник "Кримського управління" фсб. СБУ вже встановило його особу. 

"За співпрацю з окупантами він обіцяв своїм агентам грошову винагороду. Для комунікації використовували анонімний чат у популярному месенджері", - зазначають у СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру у державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Спецоперацію провели співробітники СБУ у Києві та Київській області за керівництва Київської обласної прокуратури.



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини