У вінницькій лікарні виконали унікальну операцію на серці

У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова провели унікальну для Вінницького регіону високотехнологічну кардіохірургічну операцію EVAR (endovascular aneurysm repair) – ендоваскулярне протезування абдомінального відділу аорти.

На сторінці лікарні пояснили, що дане захворювання є життєво небезпечним, оскільки є високий ризик розриву аневризми черевної аорти та фатальної кровотечі. В даному випадку догоспітальна летальність досягає 60%.

Операцію малоінвазивного рентген-ендоваскулярного протезування черевного відділу аорти пацієнту з гігантською аневризмою інфраренального відділу черевної аорти успішно виконали спеціалісти Центру серцево-судинної хірургії лікарні М. І. Пирогова спільно з завідуючим Відділення рентген-ендоваскулярних методів лікування вроджених та набутих вад серця Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова – Дітківським Ігорем Олександровичем.

«Фаховий рівень, хірургічна база ВОКЛ ім.М.І.Пирогова та застосування малоінвазивних методик ендоваскулярного лікування подібних захворювань дозволяє мінімізувати ступінь хірургічного втручання та значно скоротити період відновлення після операції. Дякуємо колегам з Інституту серцево - судинної хірургії ім. М.І.Амосова за підтримку та допомогу у впровадженні новітніх кардіохірургічних методик на базі нашої лікарні» , – йдеться у дописі на сторінці лікарні.



Переглядів: 263
Поширень: 0

Останні новини