Вигоди встановлення фрезерних верстатів з ЧПУ

Металообробка є одним із пріоритетних напрямків промисловості, оскільки виробляє велику номенклатуру деталей та запчастин. Ключова роль лідерства багато в чому залежить від сучасності виробничих потужностей. Через це фрезерний станок з ЧПУ є більш затребуваним та прогресивним обладнанням у порівнянні з класичними установками. При цьому треба розуміти, що така модернізація потребує певних витрат. Все ж таки, якщо прорахувати всі моменти, то можна помітити беззаперечні переваги та окупність проекту.

Переваги фрезерних верстатів з ЧПУ

Верстати з числовим програмним управлінням є пріоритетними у сучасній металообробці. Співробітники компанії abplanalp.ua провели порівняльний аналіз механічних та автоматичних установок, що дозволило виявити низку ключових переваг фрезерних установок з ЧПУ.

Висока продуктивність

Установки з програмним забезпеченням перевищують такі параметри:

    ЧПУ дозволяє операторам точно настроювати параметри обробки, такі як швидкість подачі, глибина різання та оберти шпинделя. Це дає можливість досягти оптимальних результатів для кожної конкретної деталі. Установки обладнані системами контролю помилок, які моніторять процес обробки в реальному часі та автоматично коригують параметри роботи верстата для мінімізації відхилень. Швидкість обробки перевищує механічні установки, що дозволяє за одиницю часу отримати більше готових деталей.

Перед початком виробництва створюється комп'ютерна модель, що дозволяє операторам візуалізувати процес і попередньо оцінити точність та якість деталі, що випускається.

Скорочення штату

Наявність самодіагностики та налаштування системи дозволяє прибрати таку посаду, як налагоджувач. Крім того, один оператор паралельно може обслуговувати кілька верстатів. За фактом співробітнику потрібно встановити заготівку, запустити програму та вийняти деталь після закінчення.

Універсальність

Фрезерні апарати з програмним забезпеченням можуть виконувати за одну установку великий перелік операцій. Відповідно зменшується час на поворот, переміщення та налаштування. Більш того, такий тип виробництва дозволяє збільшити точність та мінімізувати люфт.

Висока точність

Верстати забезпечують високу точність обробки деталей завдяки використанню стабільних двигунів та приводів, а також високоточних шпинделів. Такі верстати дозволяють виконувати серійне виробництво з дотриманням суворих допусків. Існує підрозділ верстатів за рівнем точності:

Н - високоточні; Р - прецизійні; SP – суперпрецизійні; UP – ультрапрецизійні.

Це позначення міжнародної класифікації, які дозволяють визначитися з вибором відповідно до поставлених завдань.

Низькі витрати

Придбання фрезерних верстатів з ЧПУ дозволяє суттєво знизити витрати на персонал. Крім того, автономна робота зменшує споживання електричної енергії. Ще однією важливою статтею економії є зниження кількості відходів у процесі виготовлення деталей. Всі ці фактори при гарному робочому навантаженні на верстат дозволять мінімізувати виробничі витрати та підвищити прибутковість роботи цеху.

Для об'єктивності слід зазначити мінуси, які супроводжують встановлення ЧПУ фрези. Перший – для роботи потрібне стабільне електроживлення, без стрибків та відключень. Крім того, управління верстатом має здійснювати кваліфікований оператор. У порівнянні з литтям або 3Д-друком програмні верстати утворюють невелику кількість відходів. Проте практичне застосування говорить про матеріальну вигоду у зв’язку з впровадженням такого обладнання.


Переглядів: 231
Поширень: 0

Останні новини