«Сервісний офіс у справах ветеранів» очолює полковник Михайло Кузнецов

Принцип «рівний – рівному» – головний для роботи помічників ветеранів. Фахівці й самі є колишніми військовими або членами їхніх родин. Очолює помічників ветеранів і весь відділ «Сервісний офіс у справах ветеранів» Михайло Кузнецов – полковник з 29-річним досвідом військової служби, який брав участь в АТО/ООС та отримав там поранення.

Пан Михайло розпочав роботу у підрозділі завдяки своїй дружині. Вона побачила оголошення про проєкт «Помічник ветерана» і запропонувала Михайлу взяти участь. З жовтня 2023 року працював фахівцем із супроводу ветеранів, азгодом обійняв посаду очільника відповідного підрозділу.

Михайло Кузнецов – уродженець міста Охтирка Сумської області. У 1989 році вступив до Васильківського авіаційно-технічного училища за фахом техніка-механіка літаків та авіаційних двигунів.

«Рішення стати військовим прийшло само собою. В Охтирці на той момент було багато військових частин, у тому числі два ракетні полки стратегічного призначення, авіаційний полк та інші. До того ж багато родичів були на службі. На той момент професія була дуже престижна. А ще приваблювала мене, тоді ще зовсім юнака, красива синя парадна льотна форма», – згадує Михайло Кузнецов.

У 1999 році переїхав до Харкова. Став заступником начальника курсу тогочасного Харківського інституту льотчиків. У 2004 році Михайла Кузнецова призначили заступником начальника оркестру Головного штабу Військово-повітряних Сил, а згодом – заступником начальника Будинку офіцерів у Вінниці. 

«Попри те, що я народився в Охтирці, довгий час жив у Харкові, вже вважаю себе вінничанином. Комфортнішого та затишнішого міста не знайти», – зазначає Михайло Кузнецов.

У 2015 році Михайло Кузнецов виконував обов'язки безпосередньо в зоні бойових дій. Службу проходив у Краматорську. 10 лютого 2015 року полковник отримав поранення під час обстрілу Краматорська з важкого артилерійського озброєння росіян «Смерч».

«З пораненням я потрапив до Харківського шпиталю. Пройшов купу операцій. А згодом літаком мене забрали у Вінницю. Два роки відновлював здоров’я, вчився заново ходити зі штучним суглобом. Але життя продовжувалось», – говорить Михайло Кузнецов.

Повномасштабне вторгнення Михайло Кузнецов зустрів в Охтирці під час візиту до мами. На околицях міста у перший же день відбувалися бої. Тривали обстріли. Весь 2022 рік Михайло перебував в Охтирці і брав участь у добровольчому формуванні місцевої громади. До Вінниці повернувся у червні 2023 року.

Наразі Михайло розвиває інститут помічників ветеранів у Вінниці.

Фахівці з супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб працюють у трьох Прозорих офісах соціального спрямування Вінниці за адресами: просп. Космонавтів, 30 (другий поверх); вул. Замостянська, 7; вул. Брацлавська, 85.

До них можна звернутися за консультацією з приводу оформлення документів, надання пільг, гарантій і компенсацій, статусу учасника бойових дій, ветерана, члена сім’ї загиблого, різних довідок, оформлення пенсій, встановлення інвалідності та інших питань.

Джерело: ВМР



Переглядів: 270
Поширень: 0

Останні новини