На Вінниччині двоє осіб незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах

У Вінницькій області на території Жмеринського району інспекторами встановлено 2 особи, які здійснювали самовільне зайняття земельних ділянок водного фонду площами 0,2488 га та 0,574 га. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Зазначені ділянки відносяться до земель водного фонду (територія прибережних захисних смуг), проте використовуються для вирощування сільськогосподарських культур. Відносно порушників складено адміністративні матеріали за ст.53-1 КУпАП.

Санкція даної статті передбачає накладення штрафу громадян від 170 до 850 грн. та на посадових осіб - від 340 до 1700 грн. Крім того, буде обраховано розмір шкоди завданої державі внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок.

«На жаль, такі випадки не поодинокі і причини у них різні – від не знання законодавства та відсутності межових знаків земельних ділянок до банального бажання отримати більші доходи шляхом збільшення посівних площ та, відповідно, кількості зібраного врожаю. Але результат як правило один - з часом це може спричинити забруднення водних об’єктів пестицидами і агрохімікатами, зміни гідрологічного режиму, що призведе до замулення та в перспективі років – висихання і повного зникнення водного об’єкту», – наголошує Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Заходи щодо обстеження водних об’єктів Вінниччини та стану їх прибережних захисних смуг тривають.



Переглядів: 454
Поширень: 0

Останні новини