Вінницька обласна дитяча лікарня отримала високотехнологічне обладнання від ПриватБанку

Вінницька обласна дитяча лікарня стала однією з 23 лікарень України, яка отримала сучасне медичне обладнання в рамках акції "Звичайне диво" від ПриватБанку. Обладнання в дитячі лікарні було придбано майже на 2,6 млн грн. Добрі  справи вдалося реалізувати разом із всеукраїнським благодійним фондом ПриватБанку “Допомагати просто!”

Лікарняному закладу у Вінниці було передано пульсоксиметр Rad 8 та шприцевий інфузійний насос SEP-21S Plus. Трохи раніше ВОДКЛ також отримала в подарунок новий надсучасний апарат експертного класу ARC350 для електрохірургії з комплектуючими вартістю близько 470 000 грн.

Пульсоксиметр вимірює насиченість кисню у крові дитини, та дає розуміння, коли варто підключати/відключати до апарату ШВЛ (швидкої вентиляції легень), - розказала Діна Сергета, завідувачка відділення для недоношених новонароджених ВОДКЛ.  - це незамінне обладнання для нас. Дітки, які народжуються з вагою менше кілограма, вагою в 1,5 кг мають проблеми з диханням, адже їх легені ще функціонально не зрілі. Пульсоксиметр допомагає відслідковувати погіршення їх стану і вчасно реагувати на них. Ми дуже вдячні ПриватБанку, його працівникам та клієнтам, що долучились до акції, адже без сучасної апаратури виходжувати глибоко недоношених діток практично неможливо”.

Завідувачка відділення патології новонароджених дітей ВОДКЛ, в якому встановлений інфузійний насос, Марія Добіжа подякувала за обладнання та розказала, що шприцевий інфузійний насос даної моделі дозволяє надзвичайно точно дозувати медичні препарати, наркоз, хіміотерапію та дає змогу вводити одночасно 2 різних препарати, або працювати для двох дітей одночасно.

Хочу наголосити, що всі ці подарунки придбані на кошти клієнтів і працівників банку, які брали участь в акції, - розказала Тетяна Мельник, керівник Напрямку з обслуговування бюджетних організацій Вінницької філії ПриватБанку. - Дякую вам за це! Щороку реєструючись в акції “Звичайне диво”, кожен учасник має змогу допомогти важкохворим дітям одужувати. З кожної трати по картці додатковою транзакцією списувалася  всього 1 гривня - майже непомітна сума, а на сьогодні акція вже зібрала майже 900 000 гривень! Разом творити добро дуже просто”.

Додамо, що це не всі подарунки, які отримають маленькі пацієнти в рамках акції. Понад 3000 дітей по всій країні змушені зустрічати Новий рік в стінах медичних закладів. Це важкохворі діти, діти з віддалених куточків України і вихованці дитячих будинків. Вранці 1 січня представники ПриватБанку підуть в кожну обласну дитячу лікарню України, щоб привітати маленьких пацієнтів зі святами й вручити їм чудові подарунки.



Переглядів: 6412
Поширень: 0

Останні новини