Стартував прийом заяв для вступу абітурієнтів до закладів вищої освіти

12 липня в Україні стартував прийом електронних та паперових заяв для вступу абітурієнтів до закладів вищої освіти (ЗВО). Цього року учасники ЗНО отримали результати всіх тестів 21 червня. За даними УЦОЯО кожен сьомий абітурієнт провалив тестування, не набравши необхідного мінімуму балів.

Вступна кампанія - 2018 має кілька новацій. Зокрема, кількість заяв на вступ до закладів вищої освіти, які абітурієнт має право подати для участі на місця бюджетного замовлення, зменшено. Лише 7 заяв на 4 спеціальності. Зараховуватимуться сертифікати ЗНО 2016, 2017 і 2018 років. Це не стосується результатів ЗНО з іноземних мов, оскільки нинішнього року на тестах застосували завдання нового формату – аудіювання. Предмети ЗНО для вступу на всі спеціальності було уніфіковано. У такий спосіб Міносвіти намагалось уникнути ситуації, коли для вступу на «Журналістику» до київського ЗВО потрібен один перелік результатів незалежного тестування, а до дніпровського – інший.Нинішнього року також встановлена мінімальна кількість балів ЗНО (150) для вступу на медичні спеціальності. Зокрема: «медицина», «педіатрія», «стоматологія».

У вінницьких вишах першого дня прийому документів ажіотажу не спостерігалося. Одні подають документи на бакалаврат, інші — в магістратуру. При навчальних закладах працюють консультаційні центри. Через них можна подати заяви на вступ в електронному вигляді. Так вирішила зробити і Мар’яна Грига з села Зозулинці Козятинського району.“Нам сказали, що так буде швидше — ми вирішили зареєструватися і подавати електронним виглядом. Занесли сьогодні ще документи в педагогічний, аграрний і ще кудись будемо подавати.” – зізнається абітурієнтка.

Перший день подачі документів і у студентів, які хочуть здобути ступінь магістра. Заяви у них приймають за наявності диплома бакалавра чи спеціаліста.

Подача заяв на вступ на основі сертифікатів ЗНО завершується 26 липня.

Рейтинговий список вступників оприлюднять 1 серпня. Відтак, до 6 серпня абітурієнти, які рекомендуються до зарахування на бюджет, повинні подати оригінали всіх необхідних документів. Зарахування студентів на контрактну форму навчання повинно відбутися 30 вересня.

Нагадаємо, з 2 липня в Україні стартувала вступна кампанія з реєстрації електронних кабінетів вступників. Триватиме вона до 18:00 25 липня.



Переглядів: 1907
Поширень: 0

Останні новини